streeklekkers
-
ambachtelijk ijs
In Kasterlee kan je op verschillende plaatsen ambachtelijk gedraaid ijs van verse koeien- of geitenmelk proeven. -
bieren Kastelse biervereniging
Stap af van het commerciële gerstenat en maak kennis met de Kastelse bieren: Witte Madam, Kastel, pompoenbier en Duvelskuil. -
chocoladepompoen
In pompoendorp Kasterlee mag een chocoladepompoen natuurlijk niet ontbreken. De chocoladepompoen wordt ambachtelijk gemaakt van Barry Callebaut chocolade. -
choco, rijstpap en pudding
Nadat je de choco, rijstpap of pudding van De Melkweg proefde zal je nooit nog voor de commerciële merken kiezen. Deze zoetigheden zijn ambachtelijk gemaakt. -
chocolade pompoentjes en karakskes
De chocolade pompoentjes bestaan in 3 varianten met een smeuïge inhoud en krokant buitenlaagje. De karakskes zijn een dunnere variant met verrassende smaken. -
geitenkaas
Ben je een kaasliefhebber? Ontdek de prijswinnende kazen van geitenboerderij De Polle. Hun rauwmelkse geitenkaas is erkend als streekproduct. -
GINPIT
Met een alcoholgehalte van 40° is dit, letterlijk, het strafste streekproduct van Kasterlee. Natuurlijk is deze goddelijke drank van pompoenpitten gemaakt. -
honing
In Kasterlee zijn er ongeveer 30 imkers. Ze hebben een goede reputatie voor hun smeuïge voorjaarshoning en voor hun zomerhoning met een sterke en volle smaak. -
Kabouterijsje
Onze kabouters vinden het leuk om bekend te zijn. Ze duiken graag overal op. Smul nu van een lekker ambachtelijk kabouterijsje. -
kabouterscheten
De handgevormde pralines zijn gespoten in de vorm van een scheetje met onderaan een amandelkrokantje en een heerlijk bijpassende luchtige vulling. -
Kastelse kabouters
Het mulle gele zand van Kabouterberg was de inspiratiebron voor dit heerlijk typisch Kastels koekje. Pas op, eentje is geentje en voor je het weet zijn ze op! -
Kempenmand met lekkers van bij ons
Deze mand is gevuld met heerlijke Kastelse en Kempense producten. Denk bij een verjaardag of een andere gelegenheid zeker aan dit origineel cadeau. -
Kempisch gezouten spek
Door het spek voldoende tijd te geven om het zout op te nemen en nadien te laten drogen bekomt men een vast product, dat vrij is van bewaarmiddelen of suikers. -
kipkap uit de Antwerpse Kempen
Zonder twijfel behoort kipkap tot de oudste vleesbereidingen die we in ons land kennen. Je merkt dat alleszins aan hun robuuste en ongepolijste uitzicht. -
pompoenproducten
Het werkervaringscentrum ‘De Pompoenerie’ heeft enkele overheerlijke producten van pompoenen gemaakt. Haast je naar ons kantoor om een voorraad in te slaan. -
ossebil
Heerlijk rundsfilet, dat traditioneel op natuurlijke wijze wordt gezouten en gerookt in een gemetste rookschouw! -
scharrelvlees van Hesehesp
Hesehesp zorgt voor heerlijk mals en smaakvol vlees van scharrelende varkens in de wei. -
't Patatkot hoevewinkel
In de hoevewinkel 't Patatkot koop aardappelen recht van het veld, softijsjes en lekkers van landbouwers uit de buurt. -
wijn Wijndomein Eersselshof
De typische Kempense zandgrond leent zich uitstekend voor de witte wijnen van wijndomein Eersselshof in Lichtaart. -
wijnen Wijndomein De Zwaluw
Pieter-Jan en Jeroen experimenteren volop met verschillende methodes om wijn te maken. -
wijn Wijngaard Netevallei
De wijnen van Wijngaard Netevallei worden op een duurzame manier bekomen. -
Wintergat
Wintergat is een bierbrand van 38% alcohol, gedistilleerd uit een blend van Kastelse bieren. Een hartverwarmend drankje dus. -
zwarte en witte pensen
Deze bloedworsten hebben een typische smaak: ze zijn licht gekruid met peper, zout, piment en muskaatnoot. Sinds 1900 worden ze op dezelfde manier gemaakt.